MY BULLET JOURNAL

Ik ben sinds twee maanden weer actief aan het Bullet Journalen. Een paar jaar geleden deed ik dit ook, maar het daadwerkelijk bijhouden kwam er nooit van.

Afgelopen augustus was ik in Berlijn en kocht ik een nieuw Bullet Journal met het voornemen om het nu echt een keer bij te houden.

Wat is een Bullet Journal?

Even vrij vertaald en in mijn eigen woorden is een Bullet Journal een manier om je dag, week, jaar te plannen en te organiseren door middel van lijsten, agenda items, dagindelingen en nog veel meer. Op YouTube vind je er informatie over en op Pinterest vind je inspiratie voor de lay-outs.

Ik besloot om deze keer alleen elementen toe te voegen die voor mij werken en die ik ook daadwerkelijk zou gebruiken. Voor mij zijn dit:

  • Een layout van de betreffende maand. Ik vind het leuk om hier voor een thema te kiezen en kies iets wat past bij de desbetreffende maand. 
  • Een pagina met mijn favorieten van de maand.
  • Een moodtracker.
  • Een pagina voor mijn ‘blog goal’. 
  • Een weekpagina. Deze laat ik zo leeg mogelijk, zo kan ik op de dag zelf bepalen wat voor indeling ik wil. 

Vanaf september heb ik mijn Bullet Journal eigenlijk elke dag gebruikt. Mijn moodtracker vul ik echt niet elke dag in, maar vaak wel. En soms weet ik ook nog wel hoe ik mij de dagen ervoor voelde, dus dan vul ik dit gewoon nog in. Omdat ik mijn Journal nu elke dag gebruik, krijg ik er ook steeds meer plezier in.

Ik laat je zien hoe mijn Bullet Journal er in september en oktober uitzag en november zal ik volledig delen.

Dit waren mijn monthly spreads van september en oktober. De maand september heb ik vooral gemaakt met spullen die ik nog had. In september bestelde ik ook een aantal stickers en stiften op Etsy en Aliexpress. Van mijn moeder kreeg ik voor mijn verjaardag een abonnement op het tijdschrift Flow. Ik krijg de uitgebreide versie en hierin zitten ook stickers en achtergronden. Deze komen goed van pas bij het Bullet Journalen.

En dit is de maand november. Ik heb na twee maanden Bullet Journaling veel beter door wat werkt en wat niet werkt. Ik vind het fijn om een grote weekpagina te hebben. Op deze manier kan ik een lange to-do lijst maken of een dag op tijd indelen. Volgende maand laat ik weer mijn Bullet Journal aan je zien!

Heb jij een Bullet Journal?

Share: