Binz – Baumwipfelpfad

Leuk dat je nog steeds meeleest over mijn roadtrip door Duitsland. Eerder schreef ik over Hamburg. Na 24 uur in Hamburg zijn we doorgereden naar de streek Rügen en we verbleven in de plaats Binz. Rügen is een schiereiland in Noord- Duitsland en het ligt aan de Oostzee.

Van te voren had ik weinig opgezocht over Binz. We wilden vooral even relaxen en juist niet zo’n volle planning. Eerlijk gezocht vond ik Binz aan de ene kant een senioren resort en aan de andere kan zagen we veel gezinnen met jonge kinderen.

Het mag dan geen grote stad zijn, toch is er genoeg leuks op rugen te doen.

In deze post neem ik jullie mee naar ons bezoek aan het Baumwipfelpfad in Binz.

Bij het Baumwipfelpfad loop je langs een boom omhoog om vervolgens van het uitzicht te genieten. Ik kende dit concept nog niet, dus dat was extra leuk. De ‘klim’ is absoluut niet zwaar je loopt langzaam omhoog en onderweg naar boven zijn er genoeg stops.

Zo ziet het Baumwipfelpfad er van buitenaf uit. En op de andere foto zie je hoe het wandelpad eruit ziet tijdens het ‘beklimmen’. Hier zie ook goed dat het niet stijl is.

En dan nu, het uitzicht

Bovenaan gekomen heb je genoeg ruimte om van het uitzicht te genieten. Het is ruim opgezet dus je loopt anderen niet in de weg.

Op de terugweg moest de portretstand even uitgetest worden. En zagen we dat er nog veel meer van zulke wandelpaden zijn. Dus mocht je ergens in een natuurgebied zijn, check dan zeker of er zo’n wandelpad in de buurt is!

Wij betaalden 11 euro per persoon plus parkeerkosten van 2 euro. Bij het Baumwipfelpfad zit ook een informatiecentrum, speeltuin en een restaurant.

Adres Baumwipfelpfad: Forsthaus Prora 1, 18609 Binz, Duitsland

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.