5 hotspots in Boedapest

Eind december maakte ik een tripje naar Boedapest. Ik at bij een aantal fijne plekken. In deze blogpost deel ik mijn 5 favorieten hotspots van Boedapest.

1. Hilda

Ga hier ontbijten, want: te lekker. Ik was er op een ochtend in het weekend en het is leuk om te zien dat Bulgaren uitgebreid de tijd nemen om te ontbijten. De sfeer, bediening en het eten is top. Qua prijs is het denk ik wel iets duurder, maar als je heerlijk rustig wilt ontbijten is deze plek een aanrader. Wel even reserveren als je zeker wilt zijn van een plekje.

Adres: Nádor u. 5, Boedapest. 

2. The Goat Herder

Dit was het eerste tentje waar ik naar toe ging in Boedapest. Het ligt een stukje uit het centrum en dit merk je qua prijs enorm. Lekker om tussendoor een koffie te halen of om te ontbijten of te lunchen.

Adres: István u. 5, Boedapest 

3. Szimply & Kontakt

Mijn grote favoriet is Szimply wat een geweldig concept en eten. Er is keuze uit een aantal gerechten (3 of 4) voor ontbijt en lunch. Dus als je van veel keuze houdt moet je hier niet heen gaan. Het is een klein tentje en toen wij aankwamen was er geen plek. Er zit een koffiecorner naast het tentje en hier kun je wachten tot er een plekje is. Ik vond dit ideaal want je kreeg een pieper mee. De foto’s spreken denk ik voor zich. Ook hier betaal je prijzen die vergelijkbaar zijn met Nederland.

Deze hotspot ligt aan een drukke weg, maar wel in een binnenplaatsje. Je loopt er zo voorbij dus eventjes Google nauwkeurig volgen;).

Adres: Röser udvar, Károly krt. 22, Boedapest 

4. TLV Eatery

Heerlijke plek om avond te eten en om te borrelen. Het eten is Israëlisch en dit is fantastisch. Je kunt allemaal kleine hapjes bestellen. Dit staat op de kaart als ‘Mezze’. Gewoon het pitabroodje was al fantastisch. Oh, en als je gaat bestel de aioli. In het weekend wel even reserveren want dit is een gewilde plek.

Adres: Dob u. 19, Boedapest

Hotspot Boedapest

Mijn foto van het eten is helaas wazig, maar dit is de inrichting van TLV Eatery <3.

5. Belli di Mamma

In het hotel werd mij verteld dat pizza geen specialiteit is van de Bulgaren. Ondanks dit at ik een heerlijke pizza bij Belli Di Mamma. Gewoon, lekkere pizza voor een leuke prijs en in een leuke buurt!

Adres: Akácfa u. 45, Boedapest 

Hotspot Boedapest

Ik heb fijne dagen gehad in Boedapest en (te) veel gegeten en gedronken. Maar had ook graag willen eten bij: Mazzel Tov, Most en de Hummusbar. De eerste twee waren al tot 2020(!) volgeboekt en voor de Hummusbar was gewoon geen plek meer in mijn maag. Goed excuus om nog een keer te gaan, toch?

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.