24 uur in Hamburg

Eind augustus maakte ik samen met mijn vriend een roadtripje door Duitsland. We bezochten de plekken Hamburg, Binz en Berlijn. De komende artikelen neem ik jullie mee in deze trip. Vandaag beginnen we bij Hamburg. In Hamburg bezocht ik de wijken: Hafencity, St. Pauli, Sternschanze, en Karolinenviertel.

We sliepen in het Superbude hotel, aanrader want: ligt in een leuke wijk, St. Pauli. Schone kamers en leuke inrichting. Op de trap van het hotel stond deze tekst. Ik kon het niet laten om hier een foto van te maken.

lime, elbgold

We waren rond lunchtijd in Hamburg en dronken koffie bij Elbgold. Een hotspot waar je kunt ontbijten, lunchen en werken. Omdat we ‘maar’ 24 uur hadden om de stad te bezichtigen huurden we elektrische steps via Lime. Mega chill en makkelijk. Een account maak je aan via de app van Lime.

Adres Elbgold st. Pauli: Lagerstraße 34c, 20357 Hamburg, Duitsland

Even wat foto’s maken langs het water. We waren hier op weg naar Hafencity. Je ziet hier veel oude pakhuizen.

<3<3 Hafencity.

In Hafencity aten we sushi bij: Coast by east. Dit is een plek om te dineren. Dit hebben wij overigens niet gedaan. Maar mocht je in Hamburg zijn, doe dit.

Adres Coast by east: Großer Grasbrook 14, 20457 Hamburg, Duitsland

We liepen langs de haven naar een strandbarretje. Leuk concept en er zijn verschillende tentjes waar je lekker kunt gaan zitten. Wij gingen zitten bij Dock 3 – Beach Club.

Adres Dock 3 – Beach Club: Bei den St. Pauli-Landungsbrücken, 20359 Hamburg, Duitsland

Bij Dock 3 – Beach Club bestelde we wijn en flammkuchen. In de avond aten we bij: Otto’s Burger Schanze waar je, zoals je waarschijnlijk al vermoedt, burgers kunt eten. Ook een prima plek om lekker te tafelen en te borrelen.

Adres Otto’s Burger Schanze – Schanzenstraße 58, 20357 Hamburg, Duitsland

De volgende ochtend ontbeten we nog een keer bij Elbgold (want veel was nog dicht..) En genoten van de mooie straatjes en streetart in de wijk.

Laatste foto, want: tijd om door te rijden naar Binz.

Hamburg heeft mij positief verrast. De stad doet mij denken aan Berlijn in het klein. In 24 uur in kun je veel zien, al zou ik je aanraden om minimaal twee nachten naar Hamburg te gaan. Dan heb je meer tijd om de hele stad te bezichtigen.

Ben jij wel eens in Hamburg geweest?